Same old, same old

Ponera att du är målvakt i Premier League. Du har en av ligans mest utsatta positioner i det att du spelar för ett lag som alla förväntar sig kommer att få svårt att klara nytt kontrakt, samtidigt som du har en ärlig chans att ta en plats i Englands VM-trupp nästkommande sommar. Det är kort sagt väldigt mycket i potten.
      Lek med tanken att du utifrån dessa förutsättningar har tagit bussen till Birmingham för att möta stadens andralag på St Andrews. Det är andra omgången. Ni förlorade premiären hemma och vet värdet av en bra start. Att inte hängas av till en början. Att inte behöva kämpa i motvind hela året.
      Klockan tickar upp mot 90 minuter. På tavlan går att läsa 0-0. Ditt lag slåss med näbbar och klor för att försvara den poäng man hade när matchen startade. Du själv har fått bekänna färg och legat som ett streck i luften vid ett par tillfällen. Birmingham forcerar. Inlägg på inlägg lyfts in i boxen, dock utan större precision. Trots allt är det Birmingham som står för motståndet.
      När klockan står på 90+ kommer ännu en höjdboll in i straffområdet. Den skär genom boxen, men som vanligt är det snö på den. Den är på väg ut till hörna. Sebastian Larsson gör likafullt ett tappert försök att möta den med skallen långt där nere. Du ser i ögonvrån att han har en viss möjlighet att nicka den snett inåt bakåt, men för att han ska gå i hamn med det skulle krävas att han stod på ett par styltor, alternativt var känd för att hoppa lika avstämt som Reggie Miller under 90-talets mitt. Du har själv hunnit upp i den aktningsvärda åldern av 39. Du har varit med förr. Du vet att det bara har funnits en Reggie Miller och att Seb spelade i Championship innan sommaren. Det borde vara rätt safe. Så, vad gör du?
      Ja, om du heter David James så vet du att det inte finns något att tveka på. Hellre bli uppmärksammad för en och annan snedsegling än att glömmas bort i mängden. Alltså gör du det enda rätta och klubbar ner honom! Straff, gult kort och mål i arslet. Blytung förlust med 0-1. Sånt som händer.

                     Det finns dagar då man undrar varför David James inte bara nöjde sig med att göra karriär som modell. Då man undrar vem som uppmuntrade honom att ställa sig i mål. Idag är en sådan dag.


Källa: YouTube


Kommentarer
Postat av: Magnus

Hahaha, underbart inlägg.



Alla referenser till Reggie Miller förtjänar en komplimang.



Ps: Jag är inte gay, men tanken på Johan Wiland i en liknande pose som på David James ovan gör mig lite pirrig.

2009-08-20 @ 15:18:20
URL: http://magnusskoglunds.blogg.se/
Postat av: Ola svarar

Magnus:

Tackar för komplimangen! Reggie var en härlig lirare. Minns honom främst för hans insats under OS-basketen i Atlanta -96, men så är ju inte basket mitt område. Vad hette snubben som deltog i den där upplagan av Dream Team och som till vardags spelade för Millwaukee Bucks? Kan väl bara ha varit max en spelare som har blivit uttagen från Bucks, va?



PS. Själv skulle jag föredra Walter Zenga... DS.

2009-08-20 @ 23:08:11
Postat av: Magnus

Reggie för mig är killen som alltid var villig att ta det sista avgörande skottet. Reggie för mig är killen som satte sex poäng på fyra sekunder och förstörde festen mot Knicks. Reggie för mig är killen som piskade upp stämningen genom att under matcherna i Madison Square Garden samtidigt föra en dialog med Spike Lee. Dock har han nog aldrig satt nio raka trepoängare på en mixad juniorträning på Västerskolan i Hässleholm som vissa andra har gjort.



Hmm, Bucks och Dream Team hör vanligtvis inte ihop. 1996 tror jag bestämt inte att de har någon representant med. Men om du menar senare upplagor så kanske du tänkte på den vänsterhänta skarpskytten Michael Redd? Eller möjligtvis den gravt överskattade Vin Baker, mannen med lika känsliga händer som Prins Bertil på ålderns höst.

2009-08-21 @ 11:04:20
URL: http://magnusskoglunds.blogg.se/
Postat av: Kornelia

Äntligen Ola, börjar den här bloggen bli något för oss som aldrig har en chans att få nio av tio på dina quizar. (:

2009-08-21 @ 14:09:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0