Grande Grosso snart fängelserandig?

Häromveckan kunde den här bloggen gå ut med att Aly Cissokho skrivit på för Milan. Senare uppgifter gjorde klart att affären gått i stöpet, sedan läkarundersökningen avslöjat att Cissokhos tandrad skiljer sig från den Patrik Ekwall gjort TV-karriär på. I själva verket tycks den franska folktandvården ha misslyckats på alla punkter i fallet Cissokho och Galliani var inte sen att dra öronen åt sig. Varför kan man undra, för fotboll spelar man ju inte med munnen (och väldigt glad är Ronaldinho för det). I vilket fall har den milanesiska ångerveckan lett till att Lyon sett sin chans att värva späckhuggaren från Blois. Detta är intressant eftersom Lyon redan har världens genom tiderna främsta vänsterback i truppen. Och nej, jag tänker inte på Kim Källström.
      Spekulationerna om Grande Grossos eventuella flytt har pågått under en längre tid och Lyons uttalade intresse för Cissokho förefaller vara slutet på en relation som ärligt talat aldrig blev särskilt lyckad. Efter två mer eller mindre bortkastade år ska visst Lucifers eget lag ligga bäst till för att locka hem VM-hjälten. Detta enligt flera oberoende källor, men även enligt Grosso själv. Den elegante Chieti-sonen har på senare tid upprepat att han märkligt nog skulle välkomna en övergång till just Juventus. Ryktena om att den stelbente Andrea Dossena i Liverpool och frejdige André Santos i Corinthians skulle ligga före Grosso i prioriterings-ordningen förefaller med andra ord en gång för alla kunna dementeras.
      Ett mynt har alltid två sidor. Att tänka tanken att Ivan inte motsäger sig en flytt till Chelsea är höjden av smärta. Nästan lika illa känns det att leka med tanken att se Grosso i den fängelserandiga tröjan. Att tvingas höra att han känner stolthet inför att attrahera Moggis gäng och gärna vill spela med någon som gjort den omöjliga flytten inför kommande säsong. Men bara nästan. Trots allt finns det ljuspunkter, även om de självklart överskuggas av det faktum att ingen spelare kan vara hedervärd som vill spela för en klubb som vunnit titlar genom att bloddopa sina egna spelare och muta rättsväsendet.
      Såvitt jag kan se är det enda positiva med den eventuella övergången att:
1) André Santos gör succé, men inte i Juventus.
2) Det blir möjligt att se Grande Grosso lira boll betydligt oftare än vad som varit fallet de senaste åren.
3) De förmodade framgångarna för den gamla damen medför att kritiken mot Lippis uttagning av Grosso i VM-truppen inte alls blir lika omfattande och legitim i italiensk media, som den annars skulle vara.
      Men visst skulle det kännas bättre om han istället tog upp kampen med Federico Balzaretti i Palermo, än skickade in Paolo De Ceglie i Ferraras frysbox. Det skulle det. Såvida inte De Ceglie tänker om, inser att han är chanslös att spela in sig i startelvan och låter sig lånas ut till Napoli. Då har vi nämligen anledning att ännu en gång tillbedja Gud fader, ty Calcio Napoli är i jättebehov av förstärkningar i backlinjen.
      För den som inte visste det spelar Gud med nummer 3 på ryggen, oavsett vilka färger och loggor det är på tröjan i övrigt. Och han är en jävel på straffar.
 

Källor: Fotbollskanalen 
            Sportal 
            Svenska Fans 
            Sydsvenska Dagbladet 
            The Media Vigilantes 
            Wikipedia 
            YouTube

Kommentarer
Postat av: Andy

Kan inte få bort leendet från mitt ansikte. :) Jag ser verkligen fram emot att följa "det nya Juve" under säsongen tillsammans med dig Ola. Titta över om du är i stan någon söndag i höst!

2009-07-13 @ 11:22:23
Postat av: Giorgio Venturin

Att Cissokho inte skulle vara det mest lovliga bytet ens på Harrys har sedan länge stått klart. Däremot har Leonardo krävt (nja...) en ny vänsterback då han inte skall vara helt förtjust i Jankulovskis, numera, slappa positionsspel och begränsade rusher längs kanten. Vad tror du Ola, ligger det någon sanningen i ryktet att det var Silvio som stoppaden övergången till Milan då han fick nys om att Cissokho spelade i division två för endast två säsonger sedan? Med andra ord kunde han inte vara värd de pengarna, allt enligt presidentens logik.



Än mer intressant är faktum att Inter gett sig in i jakten på samma spelare vilket konfunderar undertecknad. Det är knappast ytterbackar den delen av staden behöver utan en mittback och kreativitet på mittfältet. Mycket märkligt att man ej gav sig in i kampen om Diego då det är en spelartyp man är i desperat behov av. Mourinho må vara en mästare, men hans agerande på il mercato lämnar mycket tillövers att önska. Quaresma? Mancini? Muntari? Nu senast en Thiago Motta som lyckats vara hel en enda säsong plus en duktig Diego Milito. För dessa två gav man upp stora delar av sin framtid via ägarskap av talanger, för att inte tala om själva köpesumman. Att Mourinhos lösning på lagets endimisionella spel och baktunga mittfält tycks vara Deco är för mig en stor gåta.

2009-07-13 @ 12:41:22
Postat av: Ola svarar

Andy:

"Det nya Juve" är samma gamla fuskande bonkagäng som tar till vilka metoder som helst för att kunna titulera sig mästare. Att det gläder dig att man spänner musklerna och roffar åt sig den ena eftertraktade spelaren efter den andra på mercaton, har jag all förståelse för. I mina ögon är det bara fähundar som vill dra på sig den tröjan... ja, och så Grosso då. Och Sissoko. Och Del Piero. Och Marchisio. Och... ja, du hör ju själv. Man är ju så jävla konsekvent. Eller inte.



Giorgio Venturin:

Detta kände jag inte alls till! Ingenting förvånar ju när det kommer till den plastikopererade mannen med det beryktade kärlekslivet, men frågan är vad han ska med Galliani till om han själv är bäst lämpad att avgöra vilka spelare som ska till klubben eller inte? Låter förstås som ett dåligt skämt. Cissokho kan ju gärna få komma från samma planet som familjen i Tredje klotet från solen, bara han kan dominera en vänsterflank på högsta nivå. Den som sett honom i Porto vet att han kan göra det, oavsett spel i lägre serier eller att hela överkäken behöver rotfyllas. Dumheter!



Mycket träffsäkert, det du skriver om Inters kommande utmaningar. Besynnerlig affär de gör i Motta - eftersom de, precis som du säger, gör sig av med framtidskapital i och med köpet - även om Milito känns helt rätt. Att Decos namn förs på tal ännu en gång känns parodiskt. Det är en av de senare årens i särklass mest överskattade spelare. Dessutom verkar han ju uppenbart slut. Jag förstår inte hur man tänker.

2009-07-13 @ 22:53:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0