Just give me a pain that I'm used to

Medan Sportbladet med jämna mellanrum låter frilansjournalisten Lars Nylin förse tidningen med diverse bisarra listor, nöjer sig Sport-Expressen med att översätta listor som redan publicerats. Senast i raden är den lista över sjuka fotbollsskador som i torsdags framlades i Daily Telegraph.
      Här noterar vi främst att anglofixeringen är något för påtaglig och att detta bl a ger vid handen att Santiago Cañizares hysteriska badrumsolycka  fattas listan. Men hur mycket man än ifrågasätter urvalet bör det påpekas att det ingalunda är någon slump att Leeds United har fått med två (!) representanter på listan. Dels måste man förstå att den som råkat skriva på för denna ruttna förening i de västra delarna av Yorkshire gör allt för att slippa dra på sig den vita matchtröjan, dels är det var mans vetskap att oturen ligger som en tät dimma runt Elland Road.


                     Rekord i slump, dumhet och otur.

10. Kirk Broadfoot, Glasgow Rangers
Den skotske backen var så hungrig att han kände sig manad att inspektera de pocherade ägg han just hade plockat ut ur mikrovågsugnen. Tyvärr för Broadfoot exploderade ett av äggen och kokande vätska träffade honom i ansiktet. Lyckligtvis nog uppges Rangers-backen ha klarat sig undan bestående men.

09. Paulo Diogo, Servette
Schweizaren fick glädjefnatt efter att ha spelat fram lagkamraten Jean Beausejour till ett mål. Diogo firade genom att klättra upp på staketet framför de egna fansen, men fastnade oturligt med sin vigselring. När Paolo Diogo hoppade ner från staketet satt en bit av fingret kvar.

08. Rio Ferdinand, Leeds
Att det kan vara farligt att vila alltför länge i samma position fick Ferdinand bittert erfara under sin tid i Leeds United. Efter att ha suttit med fötterna på soffbordet och kollat TV i fyra timmar skulle han resa sig upp, men sträckte då en sena i baksidan av ena knäet.

07. David Batty, Leeds
På fotbollsplanen var han hänsynslös. Batty kapade ofta allt och alla. Utanför planen fick den engelske landslagsspelaren smaka på sin egen medicin. Battys son cyklade på sin trehjuling i hög fart rakt in i sin pappa, som skadade ena hälsenan så svårt att han tvingades vila från fotbollen i flera veckors tid.

06. Liam Lawrence, Stoke
Mittfältaren kunde inte sova och bestämde sig för att uppsöka badrummet. Men på vägen dit snubblade han över familjens hund och stukade foten. "Han gick nedför trappan och försökte kliva över sin hund men ramlade. Jag tror inte något är brutet men det är ändå en stor besvikelse", sa Stokes manager Tony Pulis.

05. David James, Manchester City
Inte nog med att han en gång hävdade att hans formsvacka på planen berodde på att han hade spelat för mycket fotboll på sitt Playstation. Än värre var att James vid ett tillfälle sträckte sig i ryggen - när han försökte nå fjärrkontrollen till TV:n.

04. Leroy Lita, Reading
Den kongolesiske anfallaren skulle för två år sedan inleda dagen med att stretcha lite hemma i sin egen säng. Det slutade med att han sträckte sig och tvingas avstå såväl träningar som matcher de kommande veckorna.

03. Steve Morrow, Arsenal
1993 möttes Arsenal och Sheffield Wednesday i finalen av både FA-cupen och Ligacupen. Med sitt första mål för klubben avgjorde Steve Morrow ligacupfinalen på passning från Paul Merson. I jubelscenerna efter slutsignalen skulle lagkaptenen Tony Adams lyfta upp matchvinnare Morrow, men halkade och tappade sin lagkamrat i backen. Resultatet av det blev att Steve Morrow lämnade Wembley med ett brutet nyckelben, en skada som fick honom att missa den kommande FA-cupfinalen.

02. Ivano Bonetti, Grimsby
Grimsbys hetlevrade manager Brian Laws var vansinnig efter 3-2-förlusten mot Luton i februari 1996. Spelarna fick sig i omklädningsrummet en rejäl utskällning, men när några av dem svarade på kritiken brast det för Laws. Han kastade med full kraft iväg en tallrik med kycklingvingar som stod bredvid honom. Tallriken träffade italienaren Ivano Bonetti vars käkben gick i kras. Bonetti lämnade Grimsby direkt efter säsongen, manager Laws stannade två år till.

01. Dave Beasant, Chelsea
Den storvuxne målvakten, som mest är känd för sin straffräddning i FA-cupfinalen på Wembley 1988 då Beasants Wimbledon skrällde mot Liverpool, missade inledningen på Premier League-säsongen 1993/94. Det var när målvakten skulle ta fram en burk salladsdressing som han klumpigt nog lyckades tappa den fulla burken. I ett sista desperat försök att hindra burken från att krossas mot golvet sträckte Beasant fram sitt långa ben. Det skulle han inte ha gjort. Burken med salladsdressing träffade foten illa och skadade en sena i ena stortån. Chelseas manager Glenn Hoddle uppges inte ha blivit alltför glad...


...och för den som inte låter sig nöjas med dessa personliga katastrofer finns det bonusmaterial att tillgå här.



Källor: CNN
            Daily Telegraph  
            Sport-Expressen

Kommentarer
Postat av: Magnus

Tomas Brolin kan knappt vistas på gatorna därborta!

2009-07-11 @ 18:43:27
URL: http://magnusskoglunds.blogg.se/
Postat av: Andy

I sammanhanget är det även värt att ta upp Napolis legendariska nr 10. Jag talar förstås om Kalle Corneliusson, som slant till med kniven när han skar upp en gurka och till följd av detta blev borta från fotbollsplanen under en period.

2009-07-12 @ 15:29:01
Postat av: Ola svarar

Magnus:

Nej, men så är inte heller duktiga fotbollsspelare välkomna i denna del av världen. Här vill man bara se bröt- och stökspelare skicka den upp på läktaren när motståndarna anfaller. That's it.



Andy:

Mycket rimligt påpekande! Det var exempelvis Kalle Kulas gurkäventyr jag hade i åtanke när jag valde formuleringen "detta bl a ger vid handen att Santiago Cañizares hysteriska badrumsolycka fattas listan".

2009-07-12 @ 18:51:56
Postat av: Segovia

Men visst är väl Paolo Diogo portugis, om än vid olyckstillfället spelande i schweiziska ligan?

2009-07-15 @ 14:40:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0