Över taggtråden såg jag min livskamrat

Man kan göra det enkelt för sig som sportjournalist. Harva på i samma gamla fåror. Aldrig gå utanför ramen som utgörs av det svenska fotbollslandslaget, Jonsereds IF och Halmstad BK. Haka upp sig på att det tuffaste som har spelats in på skiva sedan Bowie är The Concretes. Påstå att svensk fotbolls framtid heter Sebastian Rajalakso. Man kan helt enkelt ligga sorgligt efter sin tid och nöja sig så. Kulorna fortsätter trilla in. Man har sin läsekrets som aldrig överger en och en redaktion i ryggen som aldrig skulle ifrågasätta en. Eftersom tumregeln är att man inte ifrågasätter någonting överhuvudtaget. Försaka möjligheten att bli tagen på allvar och inta rollen som opinionsbildare när det blir skarpt läge. Alltid ta parti för den man vet är i besittning av sympatierna. Aldrig riskera sin plats. En bekväm och fullt begriplig tillvaro, om än ryggradslös.
      Och så kan man göra det betydligt svårare för sig. Veckan efter att han ännu en gång har markerat sin ståndpunkt i gayfrågan, lyfter Simon Bank på locket till en av de mest komplexa konflikter som går att finna i den moderna historien, Israel/Palestina-frågan.
      Så här går det alltså när en israelisk operatör tar hjälp av det övriga marknadsföringsetablissemanget, i syfte att binda upp folk på mobilabonnemang man förmodligen hade klarat sig väldigt bra utan. Det osedvanligt inställsamma och genomusla försöket att blidka de båda stridande parterna är inte bara smaklöst för att det så uppenbart är på västvärldens villkor, utan för att det negligerar ett skeende i krigshistorien som förtjänar aktning snarare än urvattning.
      I en perfekt värld skiljer man fotbollen och det övriga idrottandet från politiken. Att påstå att man kan göra det även i dagsläget är att ha dålig vetskap om vilka mekanismer som dagligen lägger sin (osynliga) hand över allt som människor företar sig. Oavsett de städar på industrier, lägger om bandage på äldreboenden eller heter Andres D'Alessandro.


Källor: Bank & Niva-bloggen
            Stockholms stadsbibliotek 
            YouTube


Kommentarer
Postat av: Magnus

Jag vill inte ta någon parti i gay-frågan. Men jag är nästan säker att jag såg John Fashanu i filmen "The Gambian Monkey Wrench".

2009-07-16 @ 21:14:17
URL: http://magnusskoglunds.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0