Holmgren byter arbetsgivare

Ser man på! Den alltigenom osmakliga Viasat-koncernen har gjort det igen. Adderat ännu en kanal till det redan digra utbudet av Viasat Sport, Viasat Fotboll, Viasat Motor och Viasat Golf. Vi var många som hoppades att önskemålen om Viasat Varpa och Viasat Dressyr skulle hörsammas, men istället väljer Per Tellander och de övriga stofilerna att inför hösten lansera nya Viasat Hockey. Och man gör det alltså genom att råna Canal+ på såväl NHL som radarparet Niklas Holmgren/Calle Johansson. Så väldigt Viasat.
      Jag tillhör själv den skara kunder som sedan några månader tillbaka lägger illa prioriterade 248 kr/mån bara för att få tillgång till sportkanalerna på Canal+. "Tji fick du!", tänker man på Viasat. Nej, faktiskt inte! Inte ens nästan.
      För varje dag som går blir jag bara mindre och mindre intresserad av den sport som när Scott Niedermayer, Per Ledin och Jarkko Ruuttu vid sin barm. Någon gång i början av juni satt jag uppe halva natten bara för att få se den sjunde och helt avgörande matchen Stanley Cup-slutspelet. Den som spelades i Joe Louis Arena, mellan Detroit och Pittsburgh. Reprisen på förra årets final. Man inbillade sig att den skulle gå till historien. Kniven på strupen. Nerverna utanpå kroppen. I potten: evig ära och berömmelse. I själva verket fick man se 60 minuter riktigt avslagen ishockey. Det kunde lika gärna ha varit Phoenix-NY Islanders i omgång 27. Ingen intensitet, ingen vilja, inga tacklingar. Inte ens publiken verkade bry sig.
      För 10 år sedan hade det inneburit en uppriktig sorg att få NHL-blocket utlyft ur en ordinarie tablå. Idag kunde jag inte bry mig mindre. Viasat får gärna köra sin grej och räcka finger åt alla som inte lägger en halv månadslön på att få se tidsträningen inför Monacos GP live, lördag förmiddag. Det gör inte ont. Det är inte ens provocerande. Lika meningslöst som det är att följa Champions League och tidsträningen inför Monacos GP, lika meningslöst kommer det att vara att invänta radarparet Holmgren/Johansson i vinter.
      Niklas Holmgren, förresten. Där har vi ännu en fördel med Viasats satsning. Tänk att få gå en höst till mötes där man slipper höra denne minotaur vråla "Fernaaaando Torres", så fort Liverpool närmar sig offensivt straffområde. Folk klagar på att Chris Härenstam hetsar upp sig för sådant som inte är något att hetsa upp sig över, typ en passning i djupled av Kim Källström. Dessa människor kan omöjligt ha genomlidit Niklas Holmgren i 90 minuter plus tillägg. Varje minut är en plåga. Man tvingas kasta sig efter fjärrkontrollen och dess välbehövliga mutefunktion redan vid genomgången av laguppställningarna.
      Förresten är det noterbart att Viasat Hockey-satsningen har många bottnar. I grund och botten är det Stenbeck-koncernen som ligger bakom det som idag är Viasat. Mellanbarnet Stenbeck, alltså Joakim, är enligt egen utsago svårt hockeyintresserad och har därför sin givna plats i LHC:s styrelse. Det är även Joakim Stenbeck som ligger bakom Champions Hockey League. Ett namn som förstås syftar på fotbollens ytliga och innehållslösa  mästarlagsturnering. Rättigheterna till såväl Champions League som Champions Hockey League ägs av Viasat. I och med Viasat Hockey kan man locka betydligt fler tittare till Stenbecks värdelösa hockeyturnering. Garanterat enda chansen för att den ska kunna överleva. En sådan tillfällighet!


Källa: Sportbladet

Kommentarer
Postat av: Segovia

Beviset för att du har fel i din åsikt om Champions League är den åsikt de involverade själva har. Fråga Zlatan om CL är oviktigt! Däremot delar jag din syn på hockeyn.

2009-07-28 @ 11:16:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0