Zokora flyttar söderut

Inte en dag utan att det smäller på spelarmarknaden. I natt skriver man på Sportbladet att Allsvenskan blir berövad på Mattias Bjärsmyrs berömda uppspel redan i sommar. Den inte alltför skärpte mittbacken följer trenden och spelar snart sin proffsfotboll i Grekland. Under gårdagen blev det klart att Helsingborg slipper att försöka fullborda det omöjliga uppdraget i att göra fotbollsspelare av Andreas Landgren. Av någon outgrundlig anledning vill Udinese upplåta en plats i omklädningsrummet åt denne bollobegåvning i några år framöver.
      Fast ur ett svenskt perspektiv är det förstås ändå turerna runt Marcus Berg som gör de största avtrycken. För ett par sveckor sedan sades han vara klar för Ajax, igår kunde man läsa att han hade gjort klart med Hamburg och idag läckte det ut att skadekrisen i Hamburgs bakre led gör att man väntar med att låta Torsbysonen skriva under alla papper. Lika snabbt fick man då veta att  varken Fulham eller Aston Villa har gett upp kampen. Båda lagen är klara för spel i Europa och behöver bredda sina trupper. Inte minst Aston Villa, som redan tappat Gareth Barry till City och som riskerar att bli av med både Ashley Young till United och John Carew till Tottenham, detta Tottenham som vi strax ska återkomma till.
      Det är uppenbart att Aston Villa har väldigt svårt för att locka spelare till sig, trots att man har Martin O'Neill vid rodret. En av de klokaste tränarna som finns att tillgå på de brittiska öarna. Trist.
      På den internationella scenen noterar vi att Lyon inte kunde stå emot Reals köpkraft och till slut släppte Karim Benzemá för bortemot halvmiljarden, att man omedelbart spenderade hälften av de där pengarna på hans ersättare, Portos Lisandro López, att Milan plockade över Oguchi Onyewu från Standard Liège till följd av den inställda Agger-affären, att Michael Owen förmodligen är inne på sitt nionde liv i och med övergången till United, att Atlético gjort La Ligas bästa affär så här långt i det att man bytt upp sig från Leo Franco och Gregory Coupet till Sergio Asenjo, samt att Didier Zokora äntligen hittat ut ur Harry Redknapps frysbox. Sevilla tror gott om den bänkade ivorianen och betalar nära nog 100 miljoner för hans tjänster.
      Det är märkligt med Tottenham och deras mittfältare. Hur man än försöker värva tvåvägsspelare till det centrala mittfältet vill det sig inte. Med undantag för klassvärvningen av Michael Carrick har man misslyckats med Jermaine Jenas, lagt sordi på Andy Reids karriär, inte fått ut full potential av Teemu Tainio, spillt tid på Pedro Mendes och betalat ofattbart mycket pengar för en valross. Värst av allt är så klart ändå att man lekte med tanken att etablera sig som ett topplag i Premier League med Sean Davis i startelvan. I honom hade man under några år det sämsta av tre världar: Raymond Kallas teknik, John Hartsons kondition och Kim Källströms speluppfattning.
      Märkligt är också att man fortsätter att göra affärer med Sevilla, även om man nu ser sin chans att bli av med en överflödig och inte alldeles gratis spelare. Det borde nämligen ringa en del varningsklockor. I Frédéric Kanouté hade man mellan -03 och -05 en skicklig om än något ineffektiv forward. När man sålde honom till Sevilla utvecklades han till en av världens bättre anfallare. 2007 stirrade man sig blind på resultattavlan, sparkade Martin Jol (det största misstag man gjort sedan man misslyckades med att skriva nytt kontrakt med Sol Campbell) och tog in Juande Ramos från Sevilla. Ramos gick från att vara en av de mest eftertraktade och högpresterande tränarna i världen till att vara lika eftertraktad som Graeme Souness. I samma veva vände man blickarna mot Sevillas trollkarl, den mycket lovande Diego Capel. Sedan dess har Capel varit en skugga av sitt forna jag och nuförtiden finns det bara ett enda lag som kan tänka sig att upprätta ett avtal med den kontraktslöse vänsterspringaren - föreningen han gjort allt för att vända ryggen i ett års tid, alltså Sevilla.
      Fortsatt spel i Sevilla kan mycket väl vara Capels räddning. Nu när Zokora gjort sig av med sin liljevita tvångströja kan man vara säker på att de två hittar varandra i sömnen och att den senare helt plötsligt börjar nå fram med sina passningar. Allt medan Daniel Levy sitter vid sitt skrivbord i centrala London och sliter sitt hår, likt en matador någonstans i närheten av Zokoras nya treplansvilla med inbyggd inomhuspool, saloon och gocartbana.

                                            I am the eggman,  they are the eggmen,  I am the walrus,  goo goo gajoob ga goo goo gajoob.


Källor: DN 
            Sportbladet 
            Svenska Fans
            SVT 
            Wikipedia

Kommentarer
Postat av: Beppe Signori

I skuggan av ovan nämnda hittar vi en Enzo Maresca som söker ny klubbadress. Vi minns alla hans fantastiska vollymål mot Real Mierda för två säsonger sedan och undertecknad har fina minnen av tjurens efter hans besök i Norrköping med det italienska ungdomslandslaget för cirkus 10 år sedan. Då verkade det rimligt att anta att Maresca - sin begränsade teknik tilltrots - skulle knipa en ordinarie tröja i Gli Azzurri. Så blev ej fallet, men han vore fortfarande en bra värvning för något mittenlag utan ambition, säg Roma.



Maresca må ha representerat såväl Tjuve som vackra Torino, men vad jag saknar är ett blogginlägg som berör mercatons vidrigaste fenomen: Felipe Melo från Fiorentina till Tjuve. Ingenting förvånar mig längre när det gäller Tjuve och deras tveksama moral. Men att värva från ärkerivalen? Brasilianare är, utan att generalisera, knappast kända som moralens väktare eller personer med förmågan att fatta ett rationellt beslut baserat på vissa etiska normer. Dock måste väl gränsen dras någonstans? Undertecknad kommer därför författa ett uppmanande brev till den gode Sepp Blatter där jag förordar ett exportförbud av brasilianska fotbollsspelare.

2009-07-10 @ 11:00:46
Postat av: Ola svarar

Beppe Signori:

Allra först vill jag framhålla att jag är mycket ärad av att du tar del av denna blogg, ärade Giuseppe Signori. Tillika vill jag understryka att dina kunskaper i det svenska språket imponerar. Klabbe och Kneten tycks ha gjort ett fullgott arbete så som svensklärare.



Om vi skippar artigheterna är ditt påhopp på Roma väldigt lustigt, om än något över gränsen. Jag tycker att det luktar Viola lång väg om Maresca. Trodde på en sådan affär redan för ett år sedan. Och vad beträffar Viola är jag helt överens med dig om att Melo ska sluta flörta med den gamla damen - och det genast. Tror dock inte att vi behöver vara alltför oroliga. Tjuve har redan en bättre spelare på Melos position (i Sissoko) och en anständig backup (i Poulsen) om han skulle gå sönder. Vad jag vet är dessutom Cristian Zanetti kvar i klubben. Melo hamnar i Arsenal, inte i Juventus.

2009-07-11 @ 00:10:25
Postat av: Magnus

Dina ord om Tottenhams mittfält skar som Bruno Wintzells sångröst under Marseljäsen. Eller som klamydia efter Båstadveckan.



Sanningen gör ont och du har helt rätt min vän. Jenas är ingenting man vill hålla i handen när det blåser snålt. Modrics fysik får Robert Aman att framstå som Lou Ferrigno. Adel Taarabts dribblingskonster har gett mig semiribba vid några tillfällen, men han hade inte kunnat slå en passning till en fri lagkamrat om så hans liv hängde på det.



Det ryktas om "The long one" från Inter nu. Jag börjar tro att det är David Lynch och inte David Levy som styr den här jävla klubben.



2009-07-11 @ 01:46:15
URL: http://magnusskoglunds.blogg.se/
Postat av: Magnus

Ursäkta mitt barska tonfall och okvädesord i slutet. Blev lite upprörd. Daniel Levy heter han med såklart.

2009-07-11 @ 01:47:20
URL: http://magnusskoglunds.blogg.se/
Postat av: Ola svarar

Magnus:

Ännu en gång: hatten av för dessa liknelser från Edens lustgård! Ehuru den som har koppling till västkustklamydian kanske inte uppskattas av gemene bibelkonsument.



Diskuterade Spurs eventuella förvärv av Figo & Vieira med en god vän under eftermiddagen. Vi är båda överens om att det kan ligga en del i Figo-ryktet, medan en övergång för The Long One förefaller lika trovärdigt som att Max Ambrosini skulle överge Milan för Napoli. En del rykten får man ta med ett par nävar salt.



Apropå Lynch, du råkar inte sitta på Twin Peaks-boxen?

2009-07-11 @ 02:01:00
Postat av: Diego Fuser

Tyvärr verkar det som om Fe£ipe Me£o valde bort punden och arenan döpt efter ett företag för att istället få en FIAT-logo på lönebeskedet varje månad. Enligt såväl Gazzettan som Corriere dello sport är affären i hamn och den "djupt religiöse" brassen väntas ansluta till Tjuves träningsläger snarast. Behöver jag ens kommentera att Me£o så sent som för ett par veckor sedan fick ett nytt kontrakt och basunerade ut sin önskan om att få stanna i Florens karriären ut?



Visst, Poulson är kvar, men efter att ha stoppat sin egna planerade övergång till Istanbul, så är han lika önskvärd i Turin som Che Guevara i Texas.



Den rosa bakgrunden till denna blogg gör att man måste ta tillfället i akt och gratulera Palermo till kanske årets värvning i form av Huracáns supertalang - Javier Pastore! Blev synnerligen förvånad när man förra säsongen lyckades knyta till sig Simon Kjaer i tuff konkurens, men att knipa Pastore framför näsan på storklubbar är en bragd.

2009-07-11 @ 12:10:30
Postat av: Paul Okon

Önskar enbart göra ett tillägg angående "The long one". Hans vara eller icke vara i Spurs är en intressant diskussion, men knappast troligt. Känns inte Pompey eller någon nyligen uppflyttad i desperat behov av nyförvärv (Birmingham?) som de mest rimliga alternativen? Att det yrkas bifall bland alla WAGS i dessa föreningar anser jag vara ett givet konstaterande.

2009-07-11 @ 13:24:00
Postat av: Ola svarar

Diego Fuser:

Det där om att spelare påstår sig vilja "stanna i klubben karriären ut" är alltid en varningsklocka. Jag kan inte erinra mig en enda spelare som sagt det där och som sedan stått till det, för jag tror nämligen inte att Totti har uttalat sig så. Det är underförstått och behöver inte sägas. Blir det som du påstår kan man förstås inte annat än avsky den "djupt religiöse" brassen.



Oavsett vad man tycker om Poulsens helomvändning i den affären har man i honom en bra backup, vad som än händer. Däremot förstår jag inte riktigt vad man har tänkt ut för roll åt Sissoko om man värvar Melo?



Kul med Pastore! Palermo är en klubb att uppskatta, inte minst nu sedan Zenga tagit sig an uppdraget att leda truppen mot spel i Europa nästa säsong. Mycket hänger på Cavanis utveckling - och den tycks gå i rätt riktning.



Paul Okon:

Birmingham tror jag är en riktigt bra gissning. Det enda som talar emot en sådan lösning är att staden Birmingham kan bli en lite väl stor omställning för den som bott de senaste tio åren av sitt liv i London och Milano...

2009-07-12 @ 20:24:48
Postat av: Vladimir Jugovic

Känns som ett helt korrekt argument för att flytten ej går till Englands näst största stad, som knappast är spekulant på att vara kontinentens kulturhuvudstad... Däremot spenderade han ett år av sitt liv i Turin - en stad som grundligt baktalades av såväl hjälten Alen Boksic som armbågarnas okrönte konung: Zinedine Zidane. I vilket fall som helst lär Vieira, med fornstora dagar långt bakom sig, skratta hela vägen till banken. För det finns väl ingen människa som skulle spela sin fotboll frivillgt på de brittiska öarna om det inte vore för den absurda lönenivån?

2009-07-13 @ 10:43:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0