Albiol lämnar Valencia för Real

I en tid då väldigt få spelare inte verkar överväga att byta klubb kan det nu konstateras att spekulationerna kring Raúl Albiol är över. Under onsdagen skrev den skicklige mittbacken dessvärre på för Real Madrid. Flytten från finanskrisdrabbade Valencia sägs kosta huvudstadslaget bortemot 170 miljoner och därmed har nyligen tillträdde ex-presidenten Florentino Perez lagt i runda slängor 2 miljarder (!) på nya spelare inför säsongen 09/10.
      Det finns mycket som är att beklaga med Albiols flytt. Värst av allt är att den indikerar att Perez plötsligt har gått och insett att ett lag aldrig är starkare än dess svagaste länk, i Real Madrids fall alltid backlinjen. Förra gången Perez värvade så det stod härliga till glömde han fullständigt bort backlinjen. Plötsligt stod man där med en ordinarie Francisco Pavón. "Väl så bra som Nesta", påstod Perez. Men nej, Pavón blev aldrig någon Nesta. Eller ens nästan.
      Tråkigt är också att jag inte alls är säker på att detta är rätt val på längre sikt för den lovande mittbacken. Albiol är en av de enskilt största anledningarna till att Valencia trots allt kunde ta sig samman och säkra en plats i Europacupspelet förra säsongen. En stor bedrift av ett lag vars spelare hela tiden omgavs av en massa transferrykten och därigenom ständigt påmindes om att det enda som räknades var att rädda klubbens ekonomi. Ett stort ansvar att ta när man är 23 och tillsammans med vettvillingen Marchena håller i trådarna i den känsligaste lagdelen. Han gjorde det bra, Albiol. Nu belönas han med ett liv i obegriplig lyx i Madrid. I ett lag som aldrig har förstått värdet av att bygga ett lag bakifrån. Till sin enda hjälp kommer han att ha fotbollsvärldens största missfoster, Pepe
      Sticker i ögat gör också att de inte tvingas betala mer för honom. Självklart är 170 miljoner svindlande summor och ett hån mot alla arbetande människor, men i sammanhanget får det betraktas som realisation. Det är bara någon vecka sedan Milan betalade nästan lika mycket för en i princip oprövad vänsterback, Cissokho, och i vintras betalade City ytterligare 50 miljoner för att av någon anledning locka Nigel de Jong till Manchester.
      Omöjligt att inte lida lite med Christoph Metzelder. Den ende spelare i laget som hade kurage att öppet ifrågasätta rimligheten i att kontraktera skrikapan och den religiöse brassen som lovade Milan evig trohet. Nu är han petad en gång för alla. Också ett sätt att hantera Jürgen Kohlers arvtagare. 
      Var själv helt säker på att Rafa Benitez skulle locka Albiol till sig under sommaren. Kändes som en given utgång när Agger avfärdade kontraktsförslag på kontraktsförslag under våren. När så dansken tvärvände och skrev på för ytterligare 5 år blev situationen en annan. Benitez har ett gott öga till Skrtel och Agger är det inte många som petar. Dessutom har man Carragher att kasta in när det krisar.
      Nu väntar vi bara på att transfersommarens mest ologiska affär ska gå igenom. Den som tar Xabi Alonso från Anfield till Santiago Bernabéu. Det sägs att Perez försöker få till ett paketpris som innefattar både Alonso och Arbeloa. Ska visst bara gå loss på en halv miljard.
      Skulle inte förvåna mig ett dugg om Real tids nog sätter Albiol på bänken, flyttar in Ramos i mitten, bredvid blådåren, och kör Arbeloa till höger och Marcelo till vänster. I praktiken ett självmord. Just därför.


Källor: Sportbladet 
            Wikipedia 
            YouTube

Kommentarer
Postat av: kuhulai

hej

cool blogg men de rosa bakgrunden gör d väldigt svårt att läsa dina inlägg!!!



bara en tanke..



/K

2009-06-28 @ 14:39:03
Postat av: Ola svarar

Kuhulai:

Kul att du gillar bloggen! Kan se din poäng, och tackar givetvis för tipset, även om det inte är aktuellt att frångå den rosa färgen. Skulle i så fall vara om man fick till lite bättre skärpa på själva texten (som ju är gråtonad snarare än svart). Ska se vad jag kan göra åt det.

2009-06-28 @ 16:12:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0