Di Natale dementerar

Ohjälpligt överskattade men i Udinese-tröjan lyckosamme Antonio Di Natale går i väntans dagar. Till helgen tar han, Simone Pepe, duktige slovenske landslagsmålvakten Samir Handanovič och övriga gänget tåget ner till Neapel, för att under lördagskvällen ställas mot laget i Di Natales hjärta. Laget han under sommaren sades vara på väg till, men enligt olika källor tackade nej till. Alltså Napoli. I en intervju med Soccer Italia påstår dock Di Natale att han inte alls nobbade en återkomst till världens vackraste fotbollslag. En intervju som publicerats idag och som lyder som följer:

"Antonio Di Natale har klargjort att det inte låg någon sanning bakom ryktena om att han skulle ha nobbat en flytt till hemstaden och dess klubb Napoli. 
 
Azzurri hade siktet inställt på Udinese-anfallaren, men i slutändan lyckades man bara fånga hans lagkamrat i Bianconeri i nätet, Fabio Quagliarella.

- Påståendet om att jag skulle ha vägrat en flytt till Napoli är inte sant, säger han, inför lördagens möte mellan lagen på San Paolo.
- Mitt hjärta slår för dem.

Även om spel med landslaget har slitit på honom hoppas han att den glödande form han befinner sig i ska hålla i sig även den här helgen:
- Jag ser fram emot att få göra bra ifrån mig inför ögonen på Quagliarella och Donadoni, säger han.
- Det kommer att bli en fantastisk match.

Di Natale blev bofast i Gli Azzurri under de två år som Donadoni coachade landslaget.

Anfallaren, som blir 33 i oktober, avgjorde förra helgens möte mot Catania i och med sitt hattrick och leder för tillfället skytteligan i Serie med 6 mål på 3 matcher."

Jovisst, Di Natale är en sjuhelsikes målskytt när han har vaknat på rätt sida, inte tu tal om saken. Men det är också en märkvärdig och hjärtlös fan. Inte nog med att han sätter sig själv över laget i match efter match, han har dessutom en avgörande straffmiss i en EM-kvartsfinal på sitt samvete. Därtill lägger vi det faktum att han, likt Del Piero, är ensam lagkapten i Serie A om att bära bindeln på höger arm. Givetvis med nr 10 på ryggen. En skymf mot Ale, en skymf mot varje rättrogen och en skymf mot den goda smaken.
      Att Napoli knep rätt anfallsess råder det inga tvivel om, ehuru Quagliarella ligger efter i statistiken så här långt. Nog för att han var på tok för dyr och inte kommer att göra några 20 mål den här säsongen heller, men det är ett koncept, Fabio Quagliarella. En stilmarkör. En införskaffad identitet. Karisma i dess fulla prakt. Antonio Di Natale är inget av det där. Dessutom närmar han sig redan ålderns höst. En karriär som har pikat. Inget att ha och inget att sörja, mer än om han skulle vakna på rätt [läs: fel] sida på lördag...


Källa: Soccer Italia


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0