Fängelserandigt

Lars Nylin har varit i farten igen. Denna gång har han fått för sig att det vore roligt att sätta ihop ett lag av spelare som också var förbrytare, bovar och halvgangstrar. Jag förutsätter att Nylins elva spelar i den gamla damens hemmaställ och presenterar här vad som redan blivit sagt i Aftonbladet, trots att det känns som ännu en ursäkt för att få dra Lee Hughes levnadsöde genom pressarna för trehundratusende gången:


"Många fotbollsstjärnor har haft olika karriärer. En del har vid sidan ägnat sig åt bland annat film och musik. Dessa elva spelare hamnade dock snett någonstans. Sportchansens Lars Nylin presenterar här fotbollens kåkfarare. Här är fängelseelvan:

Bubblare:
George Best, Patrick Kluivert, David Ginola, Daniel Mobaeck, Edmundo, Jermaine Pennant, David Roche, Mads Timms, Marlon King.

Målvakt
Rene Higuita
Den säregne colombianske målvakten satt 1993 i fängelse i sju månader sedan han agerat mellanhand i en kidnappning kopplad till landets famösa kokainkarteller. Higuitas kommentar om straffet: "Jag är en fotbollsspelare, jag visste ingenting om lagarna kring kidnappning".

Försvarare
Peter Storey
Den förre Arsenalbacken har det mest omväxlande straffregistret i elvan. Storey har straffats för att ha drivit bordell, för bilstöld, mynttillverkning, sedelförfalskning och för att ha smugglat in porrfilm till England. Det var för Storey ett milt straff när han 1991 fick 28 dagars fängelse för att ha svurit till en parkeringsvakt.

Tony Adams
Tomy Adams var en av horder av fotbollsstjärnor som tror att de är som bäst bakom ratten när de sänkt några dussin pints med "the lads". 1991 placerades Arsenalbacken två månader i Chelmsford Prison efter att ännu en gång ha fällts för fyllekörning.

Jan Mölby
Säsongen 1988/89 gick den danske mittfältaren Mölby ner i Liverpools mittförsvar för att ersätta Alan Hansen. Det blev dock inte så mycket spel eftersom Mölby i oktober fick tre månaders fängelse för rattfylla.

Terry Fenwick
Den förre Tottenham och Queens Park Rangers-backen Fenwick fick 1991 skaka galler i fyra månader efter att han pysslat med fotbollsstjärnors favoritbrott, just det, fyllekörning.

Mittfältare
Jimmie Lawrence
Lawrence gick från ungdomsbrottslighet inklusive fyra års fängelse för väpnat rån – till spel för Leicester City i Premier League och landslagsspel för Jamaica. 2006 berättade han om sin snåriga livsresa i boken From Prison to the Premiership.

Mickey Thomas
Walesaren Thomas, med tre säsonger i Manchester United på meritlistan, fick 1993 18 månader för sedelförfalskning. När rättegången inleddes skämtade Thomas med närvarande journalister: "Är det någon som har växel på en tia, jag behöver ringa?"

Nizar Trabelzi
Fortuna Düsseldorf trodde 1989 att de gjort ett fynd i tunisiern Trabelzi. Men snart insåg klubben att Trabelzis privatliv inte var helt bekymmersfritt. Narkotikabrott följdes så småningom upp av terrorditon; 2001 dömdes han till 10 års fängelse för att på uppdrag av Al Qaida ha planerat att köra en bilbomb in i en belgisk Nato-anläggning.

Ricky Otto
Med bland annat fyra år i fängelse för väpnat rån fick den förre Birmingham-mittfältaren Otto ihop ett tyngre straffregister än vad han uppnådde på planen. Otto arbetar i dag i en organisation som bland annat hjälper unga fotbollsspelare som hamnat snett.

Anfallare
Lee Hughes
Hughes spelade i West Bromwich när han 2004 dömdes till sex års fängelse och tio års förbud att köra bil. Detta sedan han smitit från en dödlig bilkrock som han orsakat. Hughes släpptes tre år senare och hamnade efter spel i Oldham och Blackpool i somras hos Sven-Göran Erikssons Notts County. Hughes debuterade med att göra hattrick.

Duncan Ferguson
Everton-legenden Ferguson blev 1994 den förste brittiske spelaren som dömdes till fängelse efter en incident på planen. Ferguson, då i skotska Rangers, dömdes till sex veckors fängelse efter att skallat Raith Rovers John McStay."


Källa: Sportbladet


Kommentarer
Postat av: Robert

Man ställer sig frågande om Lars Nylin inte hade kunnat inkludera fler spelare med anknytning till de engelska öarna?

2009-09-21 @ 12:42:05
Postat av: Ola svarar

Robert:

En rimlig fråga. Kanske fanns det en regel om att han bara fick ha med 9 spelare med denna anknytning... (men visst är det upprörande att någon som är så insnöad och vet så lite på det hela taget är den som ska upprätta denna typ av listor.)

2009-09-21 @ 16:05:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0