Inför helgens derby i Manchester

Det blir mycket England idag. För andra inlägget i rad ber jag att få göra en återkoppling till vad som publicerats i Aftonbladet innevarande dag. Det annalkande derbyt i staden som fostrade och tog livet av Ian Curtis uppmärksammas genom att man rankat vilka spelare som spelat för båda lagen, med helt olika utgång. Det är en obegriplig och dåligt genomarbetad lista, det är det verkligen, men om inte annat blir man påmind om Bermudas store son, Shaun Goater, och sådana tillfällen får man inte låta gå i stöpet! Alla anledningar att uppmärksamma Steve Galloways look-a-like är bra anledningar.

"Manchester står stilla i väntan på derbyt mellan United och City på Old Trafford. Sportchansen tar tillfället i akt att presentera stjärnorna som har representerat båda lagen – men som bara lyckades i ett av dem. Här är resultatet:

Andrew "Andy" Cole
Postition:
Anfallare
Spelade i United: 1995–2001.
Spelade i City: 2005–2006.
Kommentar: Andy Cole värvades till Manchester United av Sir Alex Ferguson. Övergången blev en succé där Cole smällde in hela 93 mål på 195 matcher. Fyra år efter tiden i United var han tillbaka i Manchester, fast nu hos rivalen City. Där hann Cole med nio mål på 22 matcher, förvisso ett bra facit, men inte tillräckligt om man jämför med den makalösa succén i United. Dessutom satte en skada på våren stopp för hans framfart i City.

Tony Coton
Position:
Målvakt.
Spelade i City: 1990–1996.
Spelade i United: 1996.
Kommentar: Han nådde aldrig fram som förstemålvakt i det engelska landslaget, han fick nöja sig med en B-landskamp för England. Han gjorde 163 matcher för Manchester City som obestridd förstemålvakt. 1996 kom så bomben. Coton värvades över till ärkerivalen Manchester United, för dåtidens största övergångssumma klubbarna emellan, £500 000. Till City-fansens stora glädje gjorde dock Coton inte en enda A-lagsmatch för United. Sex månader efter övergången lämnade han United för Sunderland.

Ryan Giggs
Position:
Mittfältare.
Spelade i City: 1985–1987.
Spelade i United: 1991–.
Kommentar: Som tolvåring värvades Giggs till Manchester Citys ungdomsakademi. Under sina två år i klubben visade mittfältaren sin kapacitet, men inte tillräckligt för att de verkligen skulle vilja behålla honom. Den 29 november 1987, på Giggs 14-årsdag, dök Sir Alex Ferguson upp utanför hans hus tillsammans med Uniteds scout Joe Brown. De lyckades övertala den talangfulle walesarna att skriva på för klubben. Resten är historia...

Shaun Goater
Position: Anfallare.
Spelade i United: 1988–1989.
Spelade i City: 1998–2003.
Kommentar: I Manchester United ratades den Bermuda-födde anfallaren redan 1989, utan en enda A-lagsmatch. I Manchester City är han numera en legend. Säsongen 1999/2000 blev han vald till klubbens bäste spelare efter att ha gjort 29 mål. Den 21 juni blev även kallad "Shaun Goater-Day" hemma på Bermuda. 2002/2003 var en säsong då Goater mest fick agera inhoppare, men ändå säsongen som han är mest ihågkommen för hos City-supportrarna. På hösten gjorde han sitt 100:e mål för klubben mot Manchester United, som om inte det var nog, nätade han även i returmatchen i februari. Han var då den som gjorde det snabbaste målet som en avbytare lyckats med i Premier League. Målet kom bara nio sekunder efter att Goater beträtt planen.

Andrei Kanchelskis
Position:
Mittfältare.
Spelade i United: 1991–1995.
Spelade i City: 2001 (lån).
Kommentar: Kanchelskis tillbringade fyra säsonger hos Manchester United där det blev 28 mål på 123 matcher. Men efter det gick karriären sakta neråt och när han 2001 blev utlånad till Manchester City från Glasgow Rangers gjorde ryssen en slät figur. Tio matcher och noll mål blev hans blygsamma facit."


Källa: Sportbladet


Kommentarer
Postat av: Robert

Mannen som skickade Man U ur högsta divisionen och lät tårarna falla medan han med tunga steg traskade tillbaka mot egna planhalvan, Denis Law, borde kanske ha inkluderats. Eller anses han ha varit "för lyckad"? Jag hade nog inkluderat Schmeichel istället för Giggs också. Känns lite skrattretande att inkludera en spelare som representerade klubben vid 12-års ålder. Menar artikelförfattaren (Nylin?) på allvar att Giggs misslyckades i City för att han inte tog sig upp i a-laget vid denna ålder? Är Raúl en misslyckad Atlético-spelare? Cesc en misslyckad Barcelona-spelare? Etc.

2009-09-18 @ 11:53:37
Postat av: Ola svarar

Robert:

Ja, vi är så klart helt överens, käre vän. Det var visserligen inte Nylin som var den skyldige denna gång, men det håller Nylin-klass. Involverandet av Giggs på listan bevisar bara - som så många andra gånger - att man inte håller måttet på redaktionerna i mellanmjölkens land. Jag gissar att Bank eller Niva inte hade haft med Ryan på listan...

2009-09-18 @ 19:03:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0